Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Riktig vetenskap och dåliga imitationer

189 kr
KÖP
Köp tre böcker eller fler så betalar vi frakten!
Lägg i önskelistan

Riktig vetenskap och dåliga imitationer är ett glödande försvar för vetenskapen och upplysningstraditionens idéer. Samtidigt är boken en obarmhärtig nedsabling av allehanda figurer som under falsk vetenskaplig flagg serverar ovederhäftigheter.

Det 30-tal texter författaren samlat rör sig mellan populärvetenskap och samhällsdebatt och berör sju övergripande teman: skolan, matematiken, avolutionen, Gud, pseudovetenskapen, hjärnan och framtiden.

Flumpedagogik och Intelligent Design hör till det som synas i sömmarna. Häggström har även viktiga synpunkter på genusforskning och på klimatfrågan.

”Till slut bifogar författaren hjälpsamt nog en sågning av sin egen bok. Tack, men jag uppskattar den alldeles för mycket. För författarens öppenhet, för de många intressanta tankar som ryms i den. Men framför allt för den ödmjukhet som möter läsaren.” Kjell Andersson, Borås Tidning

Rekommenderade böcker

Publicerad 2013

Vetenskapsteori för sanningssökare

Persson, Johannes, Sahlin, Nils-Eric
209 kr
KÖP
Publicerad 2013

Higgspartikeln

Baggott, Jim
246 kr
KÖP
Publicerad 2013

Att upptäcka det oväntade

Sylwan, Peter
219 kr
KÖP
Publicerad 2012

Från Ad hoc till Önsketänkande

Jerkert, Jesper
219 kr
KÖP
Publicerad 2012

Tankar som ändrar allt

Holst, Sören
219 kr
KÖP

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...