Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Upplysning i det 21:a århundradet

Status:
Den här boken slutnoterad och kan inte köpas längre.

Detta är en bok för att alla som intresserar sig för frågor om sanning och lögn, om själen, vetenskap, hokuspokus och meningen med livet ska få del av några verktyg för att stärka förmågan att genomskåda bluff, vidskepelse och orimliga påståenden. Många frågeställningar konkretiseras genom exempel och tanke­experiment.

Upplysning i det 21:a århundradet tar sig också an ett stort antal av vår tids besvärligaste och samtidigt politiskt känsliga frågor: Grundtesen är att världen behöver återuppväcka upplysningstraditionens ideal med tilltro till förnuftet, en sekulär etik och politik och ett förkastande av religiösa dogmer.

Christer Sturmark uttrycker en stark tro på människan, samtidigt som han går hårt åt samtidens intellektuella tankelättja och alla dem som gillar att halka fram till slutsatser. Han vill återuppväcka upplysningstraditionens värden och ideal så att människan kan träda ut ur sin självförvållade omyndighet.

Boken är en vidareutveckling av temat i författarens förra bok Tro och vetande 2.0. Boken har också en fortsättning på författarens webbsida www.sturmark.se.

Med förord av Lena Andersson.

 

Sagt om boken:

”Den här boken är ett uppfriskande bidrag till att sprida upplysningstänkandet. Och förnuftets kritiska röst behövs sannerligen i vår tid.”

– Annika Borg, doktor i teologi och präst

 

”Vi kan aldrig fly förnuftet om vi vill leva i en anständig och human värld.”

– Lena Andersson, författare

 

”En ytterst stimulerande bok för den som vill få underlag för eget tänkande om de stora livsfrågorna.”

– Bengt Westerberg, f. d. partiledare och vice statsminister

Köp som E-bok

Rekommenderade böcker

Publicerad 2013

Vetenskapsteori för sanningssökare

Persson, Johannes, Sahlin, Nils-Eric
209 kr
KÖP
Publicerad 2008

Personligt: samtal med fritänkare

Sturmark, Christer
279 kr
KÖP

Relaterad information:

På nätet

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...