Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Upplysningens element Materia och världsbild under 1600- och 1700-talet

Från alkemi till kemi – uppkomsten av den moderna synen på materia

När blev vetenskapen vetenskaplig? I denna spännande skildring av upplysningsvetenskap i brottet mellan alkemi och kemi avslöjar idéhistorikern Hjalmar Fors hur en grupp idag ganska okända svenska forskare bidrog till att förändra hela den moderna europeiska verklighetssynen. Deras forskning lade grunden till arbetet med att stjälpa den alkemiska världsbilden över ända. De upptäckte nya grundämnen, formulerade teorier om att metaller var byggstenar som kunde användas för att förstå materiens uppbyggnad och skapade en tillämpad, praktiskt användbar mineralogi.

Genom att studera hur upplysningens ideal och praktiker utvecklades rent praktiskt, visar Fors hur Sverige både påverkade och var del av bredare europeiska vetenskapliga och kulturella tidsströmningar. Boken introducerar en svensk kunskapsmiljö för alkemi och kemi som även i europeiskt perspektiv var ett av tidens främsta centra för tillämpad vetenskap. 

 

Skriv ett eget omdöme

Din epostadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *


Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...