Glass för kemister
och andra livsnjutare

Ulf Ellervik

Boken är slutnoterad och kan inte köpas längre.
Glass för kemister, boundGlass för kemister, pocketGlass för kemister, ebookGlass för kemister, audiobook

De allra bästa drinkarna – nu i glassversion! Är du sugen på en Tequila sunrise (apelsinglass, grenadin och tequila), Pinja coladasorbet med Malibu-rom, eller föredrar du en mer klassisk stil? Satsa på Tonicsorbet med gin!

Ulf Ellervik är livsnjutare och kemist. Här kombinerar han glass med sprit och kemi, och resultatet blir bokstavligt talat en cocktail av bästa slag.

Med över 30 recept på glassdrinkar, spännande berättelser om drinkarnas historia och pedagogiska förklaringar av kemin bakom det hela är Glass! Ulf Ellervik när han är som allra bäst. Efter succén med SVT-serien ”Grym kemi” och flera uppmärksammade böcker om kemins mörka och ljusa sidor, tar han sig nu an njutning i form av glass. Vem kan motstå det?

Boken är vackert illustrerad med bilder som kombinerar glass, drinkar och kemi.

Måltidsakademins biblioteksstiftelse utser varje år årets bästa svenska mat- och dryckesböcker genom tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur. 2017 tilldelades Ulf Ellerviks gastronimiska pärla ”Glass för kemister” pris i kategorin: ”Desserter”.

Juryns motivering:
Med kemistens perspektiv närmar vi oss glassar och drinkar på ett helt nytt sätt – en folkbildargärning kring iskylans estetik och praktik.

 

Detaljer
  • Utgiven maj 2017
  • ISBN: 9789187935794