Varför kan viss mat orsaka cancer? Vad gör trenddieterna med våra kroppar? Vilka kemiska reaktioner äger rum i kroppen när du äter? Är antioxidanter verkligen så bra som de verkar?
Få ämnen tilldrar sig så stort intresse som vad vi äter. Nya diet- och bantningskurer utlovas så gott som dagligen på löpsedlarna. Men hur ser egentligen kunskapen ut om kroppens sätt att tillgodogöra sig livsmedel? Livsmedelsmagi handlar om det som händer i våra kroppar när vi äter olika typer av mat. Med ett levande språk och glimten i ögat utforskar Anders Schultz vetenskapen bakom det vi tror att vi vet om mat. Han undersöker de senaste rönen om allt från dieter till vitaminer och cancerogena födoämnen, och ger en lättbegriplig och samtidigt underhållande bild av det som händer när vår kropp tar hand om maten vi äter.
Med 30 innovativa recept från stjärnkocken Pontus Frithiof.
Fördjupningsmaterial finns i form av dessa webbnoter.
Detaljer
- Utgiven 2016
- ISBN: 9789187513305
Maria Ahlsén
Maria Ahlsén är biokemist från Stockholms Universitet och har på Karolinska Institutet skrivit en licentiatavhandling som handlar om insulin och…
Anders Schultz
Anders Schultz disputerade i organisk kemi år 2003. Han är 50 år gammal och bor i Stockholm.
Ond kemi
Ulf Ellervik
Detaljer
- E-bok