Maria Ahlsén

Maria Ahlsén

Maria Ahlsén är biokemist från Stockholms Universitet och har på Karolinska Institutet skrivit en licentiatavhandling som handlar om insulin och diabetes och en doktorsavhandling som handlar om insulinliknande tillväxtfaktorer.

Maria är Lic. kostrådgivare och har även läst Idrottsmedicin med inriktning mot idrottsnutrition vid Linnéuniversitet, samt är utbildad löpcoach steg 1 och 2 hos Urban Tribes i samarbete med Personal Training School i Stockholm.

Maria Ahlsén är biokemist från Stockholms Universitet och har på Karolinska Institutet och föreläser om hälsa och träning.

Böcker

Video

Alternativmedicinens verkan och biverkan

Varför lockas så många av komplementär och alternativ medicin, trots att många behandlingar saknar vetenskapligt stöd? Industrin för preparat som…

Podd

Frisk utan flum

#14

I det här avsnittet pratar Christer Sturmark med Maria Ahlsén och Jessica Norrbom. Maria och Jessica forskar på Karolinska Institutet…

Sans Magasin

I Media

Årets folkbildare 2021

Årets folk­bildar­pris 2021 går till Maria Ahlsén och Jessica Norrbom, samt Jacob Gudiol.

Sant eller falskt? – Här avslöjas hälsomyterna

Vad är sant och vad är falskt bland hälsorönen? Det vet Maria Ahlsén, medicine doktor i fysiologi och biokemist och Jessica Norrbom; medicine doktor i fysiologi och molekylärbiolog som har skrivit boken ”Frisk utan fusk”.

Allvarliga fel i många böcker med råd om kost och hälsa

DN Debatt. Många hälsoböcker förespråkar ett stort intag av frukt och grönt vilket är helt i linje med vad den samlade forskningen kommit fram till. Det gör det svårt för läsaren att förstå vad som är korrekt information och vad som helt enkelt är hemmasnickrade hypoteser, skriver artikelförfattarna.