Riktig vetenskap och dåliga imitationer

Olle Häggström

Boken är slutnoterad och kan inte köpas längre.
Riktig vetenskap och dåliga imitationer, boundRiktig vetenskap och dåliga imitationer, pocketRiktig vetenskap och dåliga imitationer, ebookRiktig vetenskap och dåliga imitationer, audiobook

Riktig vetenskap och dåliga imitationer är ett glödande försvar för vetenskapen och upplysningstraditionens idéer. Samtidigt är boken en obarmhärtig nedsabling av allehanda figurer som under falsk vetenskaplig flagg serverar ovederhäftigheter.

Det 30-tal texter författaren samlat rör sig mellan populärvetenskap och samhällsdebatt och berör sju övergripande teman: skolan, matematiken, avolutionen, Gud, pseudovetenskapen, hjärnan och framtiden.

Flumpedagogik och Intelligent Design hör till det som synas i sömmarna. Häggström har även viktiga synpunkter på genusforskning och på klimatfrågan.

”Till slut bifogar författaren hjälpsamt nog en sågning av sin egen bok. Tack, men jag uppskattar den alldeles för mycket. För författarens öppenhet, för de många intressanta tankar som ryms i den. Men framför allt för den ödmjukhet som möter läsaren.” Kjell Andersson, Borås Tidning

Detaljer
  • Utgiven 2008
  • 240 Sidor
  • Inbunden
  • ISBN: 9789197709453