Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Upplysning nu

”My new favorite book of all time”

– Bill Gates

Denna uppföljare till Pinkers revolutionerade verk The Better Angels of Our Nature, beskriver mänsklighetens framsteg i stora drag. Människor lever längre, är friskare, friare och lyckligare och trots att problemen vi står inför är stora, finns lösningar i form av upplysningens ideal om förnuft och vetenskap. I denna eleganta utvärdering av det mänskliga tillståndet i detta årtusende, ber den världskände kognitionsforskaren Steven Pinker oss att ta ett steg tillbaka och utforska världens beskaffenhet med hjälp av data – inte sensationslystna rubriker om mänsklighetens undergång.

Pinker visar att livet, hälsan, välståndet, freden, kunskapen och lyckan ökar i hela världen, inte till följd av någon kosmisk kraft, utan på grund av upplysningsidealen: förnuft och vetenskap. Vi behöver nu värna om dessa ideal nu mer än någonsin.

Skriv ett eget omdöme

Din epostadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *


Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...