Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Folk & Vilja Ett försvar av demokratin i vår tid

229 kr
KÖP
Köp tre böcker eller fler så betalar vi frakten!
Lägg i önskelistan

En av världshistoriens viktigaste men också sköraste skapelser – demokratin – är idag hotad, även i stater med lång tradition av folkstyre. Vissa tänkare hänvisar till filterbubblor och sociala medier medan andra pekar på migrationsströmmar och de konflikter och känslor de leder till – med påföljande succéer för politisk populism.

Folke Tersman och Torbjörn Tännsjö, två av landets ledande politiska filosofer, pekar ut helt andra orsaker och lösningar. Under senare år har enorm makt överförts till globala, icke-politiska aktörer, över vilka medborgarnas inflytande i stort sett är obefintligt. Det gör det samtida demokratiföraktet rationellt, och endast om demokratin etableras både på arbetsplatser och på global nivå kommer demokratin på nationell nivå att kunna räddas.

Folk & vilja är en ny historia om demokratins djup, räckvidd och yttersta mening – berättad via tydliga svar på avgörande frågor: Om demokrati har en inbyggd utjämnande effekt, varför är våra demokratier så ojämlika? Demokrati är folkstyre – men vilket är ”folket” som skall styra? Hur ska företag och offentlig verksamhet demokratiseras utan att den grundläggande ägandeformen rubbas? Och hur ska framtidens globala styre se ut för att demokratin inte ska bli en parentes i världshistorien?

Läsguide till boken finns här

Rekommenderade böcker

Publicerad 2021

Därför demokrati

Wikforss, Åsa
Ej utkommen ännu
Publicerad 2018

Etikprofessorn

Tännsjö, Torbjörn
279 kr
KÖP
Publicerad 2018

Upplysning Nu!

Pinker, Steven
309 kr
KÖP
Publicerad 2017

Folkstyret i rädslans tid

Wästberg, Olle, Lindvall, Daniel
249 kr
KÖP
Publicerad januari 2017

Republik!

Hall, Bengt
279 kr
KÖP

Relaterad information:

På nätet

Skriv ett eget omdöme

Din epostadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *


Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...