Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Fotboll i krig och fred Hundra år av konflikt och dialog

Är fotboll politik?

Fotboll och politik hänger inte ihop brukar det heta. Men riktigt så enkelt är det inte att skilja dem åt. Historien visar nämligen att både konflikter och fredsprocesser många gånger varit intimt sammankopplade med fotboll, kanske just på grund av att sporten visat sig vara ett effektivt verktyg både för att överbrygga och elda på motsättningar mellan grupper. Extrema former av nationalism sköljer med jämna mellanrum över fotbollsvärlden medan sporten andra gånger fungerar som ett medel för att främja dialog och inkludering.

Kan man bygga ett land med hjälp av fotbollen? Hur bidrog fotbollen till Algeriets befrielse? På vilket sätt har Zlatan politiserats? Med exempel och levnadsöden från olika delar av världen illustreras och förklaras fotbollens koppling till nationsskapande, internationella konflikter och fredsbygge. I Fotboll i krig och fred visar statsvetaren Ekim Çağlar hur sporten bidragit till att både fördjupa spänningar och gynna fred i mer än 100 år.

 

Rekommenderade böcker

Publicerad 2020

Miljöframgångar

Engström, Mats
179 kr
KÖP
Publicerad 2020

De kallades terrorister

Kruse, Anders
199 kr
KÖP
Publicerad 2019

Identitetsillusionen

Appiah, Kwame Anthony
234 kr
KÖP
Publicerad 2019

Vilken typ är du?

Emre, Merve
229 kr
KÖP
Publicerad 2019

Så blir du rik i den digitala ekonomin

Åhrman, Shoka
207 kr
KÖP

Relaterad information:

Skriv ett eget omdöme

Din epostadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *


Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...