Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Glass för kemister och andra livsnjutare

278 kr
KÖP
Köp tre böcker eller fler så betalar vi frakten!
Lägg i önskelistan

De allra bästa drinkarna – nu i glassversion! Är du sugen på en Tequila sunrise (apelsinglass, grenadin och tequila), Pinja coladasorbet med Malibu-rom, eller föredrar du en mer klassisk stil? Satsa på Tonicsorbet med gin!

Ulf Ellervik är livsnjutare och kemist. Här kombinerar han glass med sprit och kemi, och resultatet blir bokstavligt talat en cocktail av bästa slag.

Med över 30 recept på glassdrinkar, spännande berättelser om drinkarnas historia och pedagogiska förklaringar av kemin bakom det hela är Glass! Ulf Ellervik när han är som allra bäst. Efter succén med SVT-serien ”Grym kemi” och flera uppmärksammade böcker om kemins mörka och ljusa sidor, tar han sig nu an njutning i form av glass. Vem kan motstå det?

Boken är vackert illustrerad med bilder som kombinerar glass, drinkar och kemi.

Måltidsakademins biblioteksstiftelse utser varje år årets bästa svenska mat- och dryckesböcker genom tävlingen Årets Svenska Måltidslitteratur. 2017 tilldelades Ulf Ellerviks gastronimiska pärla ”Glass för kemister” pris i kategorin: ”Desserter”.

Juryns motivering:
Med kemistens perspektiv närmar vi oss glassar och drinkar på ett helt nytt sätt – en folkbildargärning kring iskylans estetik och praktik.

 

Rekommenderade böcker

Publicerad mars 2015

Den siste alkemisten i Paris

Öhrström, Lars
278 kr
KÖP
Publicerad 2013

Njutning

Ellervik, Ulf
275 kr
KÖP

Relaterad information:

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...