Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

I vetandets gränsmarker Nio essäer om religion och verklighetstolkning

Status:
Den här boken slutnoterad och kan inte köpas längre.

Anders Jeffner har arbetat hela livet med idéhistoriska och empiriska studier av religion och andra livsåskådningar, och samlar de tankar och reflektioner han samlat på sig under åren i denna fina och djupt personliga essäsamling.

Hur vi ska hitta en tolkning av vår situation som människor i världen utan att hamna i kvasivetenskapens skumrask?

Tanken här är inte att läsaren skall överta någon av de olika bilder som skymtar i framställningen utan istället inspireras till att forma en egen bild som successivt visar sig hållbar i livserfarenheten. Den mystiska erfarenhetens betydelse för vår verklighetsorientering är något som skymtar i alla essäerna.

Essäerna i boken är helt fristående och tankar om empirism, ontologi och teologi återkommer i flera av dem. Gemensamt för alla är att de kan ses som försök att fånga in den kunskapsform som Anders Jeffner kallar insikt.

Rekommenderade böcker

Publicerad juni 2016

Upplyst meditation

Harris, Sam
278 kr
KÖP

Relaterad information:

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...