Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Njutning

275 kr
KÖP
Köp tre böcker eller fler så betalar vi frakten!
Lägg i önskelistan

Berättelser om kärlek, känslor och kemi

Varför kan inte en förälskelse vara livet ut? Varför njuter vi av god mat? Vad händer med oss när vi blir deprimerade?

Ulf Ellerviks följer upp sin bok Ond kemi med en bok om kemins ljusa sidor.

Njutning är all den kemi som gör oss lyckliga. De sköna konsterna, kärlek och känslor, matlagning och goda viner har alla sin självskrivna plats här. Det är en pedagogisk och vindlande resa genom köket, parfymindustrin, smyckeskrinet och sovrummet.

Många oväntade frågor får svar: Hur länge varar egentligen en förälskelse? Varför smakar champagne inte så gott på toppen av Mount Everest? Hur kan Viagra göra dig mer blåögd? Varför är sushi så attans gott? Vad är likheten mellan en babianrumpa och en klädsam rodnad? och Är allt verkligen guld som glimmar?

Med karaktäristisk humor och associationsrikedom beskriver Ulf Ellervik de kemiska ursprungen till njutning. Precis som succéboken Ond kemi myllrar Njutning av exempel ur vardagen, litteraturen och kulturhistorien. Besök gärna Ulf Ellerviks egen hemsida.

Rekommenderade böcker

Relaterad information:

På nätet

Pressmaterial

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...