Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Ond kemi

Status:
Den här boken slutnoterad och kan inte köpas längre.

Kemi är inte en ond vetenskap. Tvärtom, livet självt består av en rad kemiska processer. Men som så många andra vetenskaper har kemin också en mörkare sida. Här hittar vi droger, gifter, sprängämnen och ond bråd död.

Ond kemi är inte någon receptsamling för giftmördare och mordbrännare. I stället har de mörka aspekterna fått bilda utgångspunkt för en diskussion om vardagens kemi, ofta med ett uns kulturhistoria och inte sällan med en kärleksfull glimt i ögat. Varför ska man inte dricka sauvignon blanc-viner på tigersafari? Hur kan det komma sig att ett ämne som lockar flugor till lik också finns i vissa parfymer? Är en rad kända målningar faktiskt bestrukna med pulvriserad mumie? Kan man dö av att dricka för mycket vatten?

Följ med på en spännande vandring till kemins mörka sida. Resan börjar i det svavelosande helvetet och slutar i signalsubstansernas himmelrike. Besök gärna Ulf Ellerviks egen hemsida.

Ellervik gästar Morgonpasset i P3 14 feb 2012. Ellervik om doftsinnet i P1 19 dec 2011. Lyssna till Ulf Ellervik i Vetandets värld. Ellervik i P4 Skåne Direkt

 

Rekommenderade böcker

Publicerad 2013

Njutning

Ellervik, Ulf
275 kr
KÖP
Publicerad Mars 2012

Verklighetens magi

Dawkins, Richard
238 kr
KÖP

Relaterad information:

Pressmaterial

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...