Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Radioaktiva substanser

År 1911 belönas Marie Skłodowska Curies för andra gången med ett nobelpris: för upptäckten av grundämnena radium och polonium. Skłodowska Curie var inte bara den första kvinnan att få nobelpriset, hon var även den första personen att få priset två gånger. Redan 1903 belönades hon tillsammans med sin man Pierre Curie och kollegan Henri Becquerel med nobelpriset i fysik för sin forskning om radioaktivitet.

Men hur såg resan mot ett av världens främsta priser ut i praktiken? Vilka hinder, diskussioner och tankegångar uppstod längst vägen?

I Radioaktiva substanser får vi följa Skłodowska Curie häpnadsväckande arbete som skulle leda till upptäckten av radium och radioaktiva substanser. Hennes forskning är bevisligen en ovärderlig milstolpe i vår förståelse av materiens struktur.

Rekommenderade böcker

Publicerad 2019

Nils Celsius

Karlsson, Erik B., Stempels, Eric
Ej utkommen ännu
Publicerad 2019

Lusten att upptäcka

Feynman, Richard
Ej utkommen ännu
Publicerad 2019

Vad är liv?

Schrödinger, Erwin
222 kr
KÖP

Skriv ett eget omdöme

Din epostadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *


Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...