Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Relativitet Teorin som förändrade vår syn på universum

278 kr
KÖP
Köp tre böcker eller fler så betalar vi frakten!
Lägg i önskelistan

De flesta tror att om solen plötsligt skulle förvandlas till ett svart hål, så skulle Jorden och de andra planeterna i solsystemet sugas in i glömska. Men, som den framstående författaren och astrofysikern Jeffrey Bennet påpekar, svarta hål suger inte. Med den idén som utgångspunkt ger Bennet en underhållande introduktion till Einsteins relativitetsteorier, och beskriver de fantastiska fenomen läsaren skulle uppleva om hon faktiskt kom nära ett svart hål.

I år är det hundra år sedan Einstein presenterade sin allmänna relativitetsteori 1915, och den påverkar oss alla i vardagen. Utan relativitetsteorin, inga GPS-system. Relativitet är skriven med ett tydligt och tillgängligt språk, och Bennet visar att alla kan greppa grunderna i Einsteins teorier. Hans intuitiva och icke-matematiska vinkling ger den breda publiken en smak av hur relativitet fungerar och varför det är så viktigt för vetenskapen och sättet vi ser på oss själva. Relativitetsteorin formar vår moderna uppfattning om universum och ligger till grund för många praktiska teknologiska tillämpningar.

Rekommenderade böcker

Publicerad 2018

Berättelsen om allt

Christian, David
257 kr
KÖP
Publicerad september 2015

Svarta hål

Gustafsson, Bengt
248 kr
KÖP
Publicerad 2015

Bertrand Russell

Grayling, A. C.
219 kr
KÖP

Relaterad information:

Pressmaterial

Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...