Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Gud: Jakten Existentiell svindel i det tjugoförsta århundradet

229 kr
KÖP
Köp tre böcker eller fler så betalar vi frakten!
Lägg i önskelistan

Sverige kallas ibland för världens mest sekulariserade land, men sökandet efter det heliga finns som en underström också i det sekulära. Det menar författaren och teologen Joel Halldorf som i sin bok Gud: Jakten följer de existentiella strömmar som flyter genom vår kultur.  

Halldorf undersöker de religiösa dimensionerna av vår samtid – i såväl politik och konsumtion som religion och radikalisering. Han placerar så kallade sekulära fenomen sida vid sida med religiösa rörelser som amerikansk kristen höger, islam, pingstväckelse och Knutby-församlingen och argumenterar för att det inte är så stor skillnad på det religiösa och sekulära som vi ibland antagit. Alla drabbas vi då och då existentiell svindel, och vi söker svar på eviga frågor som: Vem är jag, vad är meningen – och finns det något som är värt att kalla heligt?

Sagt om boken:

”’En vibrerande helighetslängtan’ – well put, skulle jag säga.” – Kulturnyheterna, SVT

”Rakt genom hela boken skriver Joel Halldorf vasst, medryckande och bildande. Utan besvär syr han samman klassisk teologi med referenser till samtida litteratur och populärkultur.” – Per Svensson i Expressen

”Ett storartat försök att finna ett språk som både öppnar och informerar; upplysning i ordets bästa bemärkelse.” – Ylva Eggehorn i Pilgrim

”Jag vill verkligen fortsätta att läsa Joel Halldorf och ta del av hans livliga engagemang och stora kontaktnät med levande och döda.” – Maria Schottenius i Dagens Nyheter.

”Ett tonläge som rätt mycket påminner om G K Chesterton och C S Lewis… Boken förblir under hand till en bladvändare – en slags kristen kulturhistoria für alle.” – Göran Sahlberg i Dagen

Läsguide till boken finns att ladda ner gratis här: 

Läsguide Gud Jakten

 

Rekommenderade böcker

Publicerad 2020

Medvetandets mysterium

Harris, Annaka
198 kr
KÖP
Publicerad 2021

Konsten att tänka klart

Hofstadter, Douglas, Sturmark, Christer
Ej utkommen ännu
Publicerad 2020

Kristendom

Lindenfors, Patrik
42 kr
KÖP
Publicerad 2019

Den besvärliga mångfalden

Mahmood, Qaisar
213 kr
KÖP
Publicerad 2017

Från bakterier till Bach

Dennett, Daniel
309 kr
KÖP

Relaterad information:

På nätet

Omdömen om Gud: Jakten

Skriv ett eget omdöme

Din epostadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *


Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...