Berättelsen om framtiden

David Christian

Kommer december 2023.
Berättelsen om framtiden, boundBerättelsen om framtiden, pocketBerättelsen om framtiden, ebookBerättelsen om framtiden, audiobook

Följ med i David Christians skarpa introduktion till vår underliga framtid: både på det mänskliga individuella planet och på en makrokosmologiskt nivå. 

För att nå fram till de viktiga brytpunkterna tar han hjälp av teologer, filosofer, vetenskapare, statistiker och historiker: Den pågående mänskliga evolutionen, utvecklingen av artificiell intelligens, framtidens rymdresor med mera. 

Historikern David Christian har gjort sig känd som skaparen av forskningsdisciplinen Big History – som istället för att undersöka avgränsade epoker snarare tar ett helhetsgrepp över utvecklingen, från big bang till idag. Metoden har kommit att kännetecknas av ett generösare förhållningssätt till andra forskningsgrenar och en utzoomning som ger verkligt nya perspektiv på människans plats i universum, hennes unika livsform, hennes egen upplevda historia. 

Efter succén med Berättelsen om allt (Fri Tanke 2018) återvänder David Christian i sin nya bestseller Berättelsen om framtiden till big history men vänder på perspektivet för att istället blicka fram mot det som ska komma. Framtiden är för människan osäker, lite spöklik, kanske farlig, men också underbar?

Detaljer
  • Utgiven december 2023
  • ISBN: 9789188589651