Recensioner
”Källkritik – Falska nyheter är gjorda för att de ska delas”
Åsa Wikforss i Nyhetsmorgon, TV4
Antropologen som fick skallar på hjärnan
Under streckare om Nils Uddenbergs senaste bok Skallmätaren.
Torbjörn Tännsjö: Klimatfrågan pekar mot en kontroversiell slutsats
Spelar det någon roll om mänskligheten överlever klimatförändringarna?
Andrev Walden: Vi behöver en skapelsemyt för den upplysta människan
”[E]n längtan efter en gripande, men vetenskapligt förankrad ramberättelse.”
”Styvmoderligt behandlat kulturarv”
Av Martin Ragnar i Kemisk tidskrift.
”Till E-numrens och färdigmatens försvar”
Av Jenny Damberg i Svenska Dagbladet.
Etikprofessorns idrottsfilosofiska bokslut
Av Roger Melin i idrottsforum.org
”Skallmätaren som aldrig ifrågasatte vad hans forskning kunde leda till”
Av Eva Ström i Sydsvenskan.
”Kom nu Ketchup, så går vi till historien”
Dagens namn är Herbert – som i Felix, som i ketchup, som i kemihistoria. Lundaforskaren Andreas Håkansson, docent i livsmedelsteknik, har skrivit en bok om industrimatens historia. Ett kapitel handlar om ketchup. Häng med på en såsig resa genom seklerna.
Fina fisken – från fabriken
Göran Greider om närodlade drömmar – och en oväntad hyllning till industrimat