Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Dumhetsparadoxen Den funktionella dumhetens fördelar och fallgropar

278 kr
KÖP
Köp tre böcker eller fler så betalar vi frakten!
Lägg i önskelistan

Den funktionella dumheten kan få katastrofala konsekvenser. Den kan orsaka organisatorisk kollaps, ekonomisk härdsmälta och tekniska fiaskon. Och det finns oräkneliga vardagsexempel på organisationer som accepterar det tveksamma, absurda och det helt idiotiska – allt från ohållbara management-trender till övertro på varumärke och image. Men en viss dos dumhet kan vara konstruktiv och ge goda kortsiktiga resultat: den kan föda harmoni, uppmuntra folk att jobba på och ge drivkraft åt framgångar. Detta är dumhetsparadoxen.

Dumhetsparadoxen utforskar den funktionella dumhetens för- och nackdelar. Upptäck vad som gör att ingen på en arbetsplats tänker självständigt eller hur du kan göra din arbetsplats mindre dum genom att utmana den tanklösa konformitet som ofta råder. Boken visar att harmoni och handlingskraft kan balanseras i en kultur av ifrågasättande och utmaningar. Den är en väckarklocka för smarta organisationer och kloka människor som uppmanar oss att använda vår intelligens för att uppnå personlig tillfredsställelse, organisatorisk framgång och socialt välstånd.

Rekommenderade böcker

Publicerad 2019

Extra allt

Alvesson, Mats
207 kr
KÖP
Publicerad 2019

Livsutvecklingens psykologi

Elfhag, Kristina
248 kr
KÖP
Publicerad 2019

Dumhetsparadoxen (pocket)

Spicer, André, Alvesson, Mats
54 kr
KÖP
Publicerad 2010

Kort om medvetandet

Blackmore, Susan
178 kr
KÖP

Relaterad information:

Omdömen om Dumhetsparadoxen

  • Leif says:

    Jag har jobbat över 20 år i finansbranschen, jag känner igen mig i allt som skrivs i boken. Jag alltid kännt mig som i ”kejsarens nya kläder” och tänkt ”är det bara jag som förstår att det man vill göra är vansinne?”

    I boken beskrivs dumhetens mekanik på ett träffsäkert och mycket roande sätt.

    Alla som utsätts för ledarskap borde läsa denna. 5/5!

Skriv ett eget omdöme

Din epostadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *


Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...