Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Extra allt När samhälls- och människoförbättrandet slår tillbaka

207 kr
KÖP
Köp tre böcker eller fler så betalar vi frakten!
Lägg i önskelistan

Vision, kompetens, tillit, kunskapssamhället. Språket skvallrar om högtflygande ambitioner i dagens politik, arbetsliv och organisationer. Men gör de skäl för sina namn? 

Idén om varumärket väger idag tyngre än hur bra en organisation faktiskt är. Vi lever i en tid då att låta bra förhindrar organisationer att vara bra.

Samtidigt är behovet av stöd och hjälp till synes oändligt. I rädslans kultur är allt fler offer – vilket anses motivera en stor apparat för att reglera och riskminimera tillvaron.

Vår tids människa och arbetsliv präglas av en märklig blandning av tjusiga ambitioner – titelinflation, värdegrundsprat och polerade sociala medier-konton – och rädsla för allt möjligt – stress, krav och kränkningar.  Allt oftare blir vad som lanseras som lösningar på problem i själva verket orsak till eller förstärkare av problem. Redan för 60 år sen kritiserades den jäsande administrationen i större organisationer när Northcote Parkinson formulerade ett flertal lagar som beskrev den byråkrati som styrde och sysselsatte oss på arbetsplatsen. Går det att göra någonting åt det här?

Mats Alvesson, organisationsforskare vid Lunds Universitet, menar att vi inte bara lyder lagarna, vi upprätthåller dem. I Extra allt formulerar han nya lagar för vår tid som uppmuntrar till självständigt tänkande, och kanske till och med, att våga tänka om.

Köp som E-bok

Rekommenderade böcker

Publicerad 2019

Identitetsillusionen

Appiah, Kwame Anthony
234 kr
KÖP
Publicerad 2019

Dumhetsparadoxen (pocket)

Spicer, André, Alvesson, Mats
54 kr
KÖP
Publicerad 2019

Så blir du rik i den digitala ekonomin

Åhrman, Shoka
207 kr
KÖP
Publicerad 2019

Den besvärliga mångfalden

Mahmood, Qaisar
199 kr
KÖP
Publicerad 2018

Dumhetsparadoxen

Spicer, André, Alvesson, Mats
278 kr
KÖP

Relaterad information:

Skriv ett eget omdöme

Din epostadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *


Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...