Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Extra allt När samhälls- och människoförbättrandet slår tillbaka

Vision, kompetens, tillit, kunskapssamhället. Språket skvallrar om högt flygande ambitioner i dagens företag och organisationer. Men gör de skäl för sina namn?

År 1959 kom den brittiske marinhistorikern Northcote Parkinson ut med ett flertal lagar som beskriver den byråkrati som styr och sysselsätter oss på arbetsplatsen. Parkinsons kritik av den jäsande administrationen i större organisationer gjorde internationell succé.

60 år senare och vår tids organisationer och arbetsliv präglas fortfarande av Parkinsons lagar, men mycket har också hänt. Mats Alvesson, professor i företagsekonomi, menar exempelvis att vi idag lever i ett samhälle där idén om varumärket väger tyngre än hur bra företaget faktiskt är. Är ambitionen att låta bra förhindrar det organisationen att vara bra. Han kallar fenomenet tomhetens triumf. Vi bygger luftslott. Går det att göra någonting åt det här?

Vi lyder inte bara lagarna, vi upprätthåller dem. Alvesson vill formulera nya lagar för vår tid som uppmuntrar till självständigt tänkande, och kanske till och med, att våga tänka om.

Rekommenderade böcker

Publicerad 2019

Identitetsillusionen

Appiah, Kwame Anthony
Ej utkommen ännu
Publicerad 2019

Dumhetsparadoxen (pocket)

Spicer, André, Alvesson, Mats
54 kr
KÖP
Publicerad 2019

Så blir du rik i den digitala ekonomin

Åhrman, Shoka
Ej utkommen ännu
Publicerad 2019

Den besvärliga mångfalden

Mahmood, Qaisar
Ej utkommen ännu
Spara 15%
Publicerad 2018

Dumhetsparadoxen

Spicer, André, Alvesson, Mats
236 kr278 kr
KÖP

Skriv ett eget omdöme

Din epostadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *


Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...