Det rättfärdiga sinnet

Jonathan Haidt

Kommer Maj 2022.
Det rättfärdiga sinnet, boundDet rättfärdiga sinnet, pocketDet rättfärdiga sinnet, ebookDet rättfärdiga sinnet, audiobook

​​Varför kan liberaler, konservativa och socialister aldrig komma överens? Hur kommer det sig att företrädare för de politiska ideologierna har så olika uppfattningar om rätt och fel? 

Socialpsykologen Jonathan Haidts bästsäljande bok Det rättfärdiga sinnet utmanar konventionellt tänkande om moral, politik och religion, och tilltalar läsare över hela det politiska spektrumet. Utifrån 25 år av banbrytande forskning om moralpsykologi visar Haidt hur moraliska omdömen kommer från vår magkänsla snarare än vårt förnuft, och varför samtliga sidor i den politiska debatten faktiskt har rätt i flera av sina viktigaste ställningstaganden.

I den här raffinerade men samtidigt tillgängliga boken presenterar Haidt nycklarna till att förstå både våra möjligheter till samarbete och våra eviga splittringar och konflikter. Det rättfärdiga sinnet är nödvändig läsning för alla de som är redo att byta ut frustration mot förståelse.

Detaljer
  • Utgiven Maj 2022
  • ISBN: 9789188589736