Tusen små framsteg

Adam Gopnik

Kommer April 2022.
Tusen små framsteg, boundTusen små framsteg, pocketTusen små framsteg, ebookTusen små framsteg, audiobook

Ett medryckande försvar av liberalismens idéer mot vår tids dogmatiska tendenser, från den bästsäljande författaren Adam Gopnik.

Inte sedan 1900-talets början har liberalismen varit så uppenbart under attack från både höger och vänster. Vår tids demokratiska kris har skapat en förtroendekris för liberala institutioner och, än värre, liberala idéer.

Tusen små framsteg : Liberalismen – ett moraliskt äventyr är ett manifest sprunget ur de människor som skapade och utvecklade den liberala tanketraditionen, från Montaigne och Mill till Middlemarch och medborgarrättsrörelsen. Adam Gopnik menar att liberalism inte är en form av centrism, och inte heller bara ett annat ord för fria marknader eller ett samlingsbegrepp för en uppsättning fri- och rättigheter. Liberalismens grundtanke är betydligt mer ambitiös än så; radikala förändringar med humana medel. Gopnik visar varför liberalismen är ett av historiens största moraliska äventyr. Och varför våra liv, i detta autokratins tidevarv, hänger på dess fortlevnad.

Detaljer
  • Utgiven April 2022
  • ISBN: 9789189139275