Fritanke Fritanke
Kundvagn (0)
Till Kassan
Din kundvagn är tom
Meny

Konsten att tänka klart Upplysning i det 21:a århundradet

I en värld där fenomen som populism, vetenskapsförakt och pseudofilosofiska idéer breder ut sig är det viktigt att skydda sig mot det falska och ogrundade. Men hur ska den som vill låta sig vägledas av sanning och vetenskap gå tillväga rent praktiskt?

I boken Konsten att tänka klart: Upplysning i det 21:a århundradet presenterar Christer Sturmark och Douglas Hofstadter en uppsättning enkla verktyg för alla som vill bemästra konsten att tänka klart och få en djupare förståelse för vetenskap, sanning, naturalism och moral. Boken erbjuder också en inblick i skenande samhällsproblem som extremism och fundamentalism och ger förslag på hur vi kan återuppväcka upplysningstraditionens ideal. 

Sturmark och Hofstadter uttrycker en stark tro på människan, samtidigt som de går hårt åt samtidens intellektuella tankelättja och alla de som tenderar att halka sig fram till slutsatser. Tillsammans slår de ett slag för att vi i det 21:a århundradet behöver tro på förnuftet och den klara tanken mer än någonsin. 

Boken är en vidareutveckling av Sturmarks förra bok Upplysning i det 21:a århundradet, i samarbete med Douglas Hofstadter, kultförfattaren till boken Gödel, Escher, Bach.

Rekommenderade böcker

Publicerad 2020

Världen själv

Danielsson, Ulf
189 kr
KÖP
Publicerad 2019

Till den fria tankens försvar

Dennett, Daniel, Dawkins, Richard, Harris, Sam, Hitchens, Christopher
248 kr
KÖP
Publicerad 2018

Upplysning Nu!

Pinker, Steven
278 kr
KÖP
Publicerad 2016

Alan Turing

Hodges, Andrew
290 kr
KÖP
Publicerad december 2015

Kampen mot illusionerna

Dawkins, Richard
278 kr
KÖP

Relaterad information:

Skriv ett eget omdöme

Din epostadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *


Kassa

Artiklar

Önskelista

Här är böckerna som ligger i din önskelista.

Anmäl din epostadress om du vill få uppdateringar och erbjudanden om de böcker som ligger i din önskelista. Vi lämnar aldrig ut din epostadress.
Din epostadresss är knuten till din önskelista så att du kan få uppdateringar och erbjudanden om böcker som ligger i här.
Jag är säker på att jag vill ta bort min epostadress

Meddelande

Meddelande text

Arbetar...