I Media
Åsa Wikforss: Inte självklart att tacka ja till Svenska Akademien
Hon för en kamp mot alternativ fakta och desinformation. Och den 20 december blir Åsa Wikforss ny ledamot i Svenska…
Bejaka ålderskrisen
Plötsligt känner man inte igen personen som möter en i spegeln. Är det här jag? Blev det inte mer än…
Det förbjudna frosseriet
Ulf Ellervik och Malin Haawind i Kropp & Själ, P1.
Till försvar för snabbmaten med livsmedelsforskaren Andreas Håkansson
Om Mat, myter och maskiner i Sveriges Radio P3.
Heja Framtiden podcast #61: David Christian
David Christian intervjuas i podden Hej framtiden om sin bok Berättelsen om allt.
Andreas Håkansson i P4 Extra med Erik Blix
Andreas Håkansson svarar på varför vi ser ned på den massproducerade maten. Håkansson berättar också om sin senaste bok Mat,…
”Dietdjungeln – vetenskap eller inte?”
”Är du LCHF-are, äter du antiinflammatorisk mat eller fastar du? Forskare kritiserar nu många dieter som helt ovetenskapliga och felaktiga.”
”Forskare efterlyser faktagranskning av kostböcker”
Det finns allvarliga fel i många böcker om kost och hälsa, och det skulle behövas en betydligt bättre granskning av innehållet, enligt medicinska forskare som tröttnat på ovetenskapliga råd.
Ett slag för pulversåsen
P1- MORGON: ”I boken ”Mat, myter och maskiner – industrimatens ärorika historia” kan vi läsa om ketchupens ursprung, hur glass kom till och varför vi har strösocker.”