Läsvärt
Torbjörn Tännsjö: Klimatfrågan pekar mot en kontroversiell slutsats
Spelar det någon roll om mänskligheten överlever klimatförändringarna?
Andrev Walden: Vi behöver en skapelsemyt för den upplysta människan
”[E]n längtan efter en gripande, men vetenskapligt förankrad ramberättelse.”
”Styvmoderligt behandlat kulturarv”
Av Martin Ragnar i Kemisk tidskrift.
”Till E-numrens och färdigmatens försvar”
Av Jenny Damberg i Svenska Dagbladet.
Etikprofessorns idrottsfilosofiska bokslut
Av Roger Melin i idrottsforum.org
”Skallmätaren som aldrig ifrågasatte vad hans forskning kunde leda till”
Av Eva Ström i Sydsvenskan.
”Idésalong om de stora frågorna”
Intervju med förlaget i tidningen Curie. Vad händer på förlaget? Vad innebär egentligen idésalong som diskuterar de stora frågorna? Christer Sturmark och Martina Stenström berättar!
”Kom nu Ketchup, så går vi till historien”
Dagens namn är Herbert – som i Felix, som i ketchup, som i kemihistoria. Lundaforskaren Andreas Håkansson, docent i livsmedelsteknik, har skrivit en bok om industrimatens historia. Ett kapitel handlar om ketchup. Häng med på en såsig resa genom seklerna.
Fina fisken – från fabriken
Göran Greider om närodlade drömmar – och en oväntad hyllning till industrimat
Slutreplik: ”Granska hälsoböcker för att skilja vetenskap från spekulation”
En oberoende granskning av populärvetenskaplig litteratur skulle kunna vara till hjälp för både läsare, författare och bokförlag.