I Media
Det bor förmodligen flera personer i ditt huvud
”Frågar du en patient som fått corpus callosum bortopererad om något har ändrats kommer svaret bli nej. Vänster hjärnhalva vet…
”Robotarna kan ta över”
Vad som skiljer Nick Bostrom från många maniskt optimistiska AI-ideologer är hans förståelse för moraliska problem, skriver Håkan Lindgren. ”Superintelligens” är…
Folkstyret i rädslans tid recenseras på nwt.se
”De flesta rikspolitiker är så upptagna av maktspelet för dagen att de inte orkar tänka långsiktigt på att vår demokrati…
”Tankar som tänjer på gränserna”
Inga-Lina Lindqvist recenserar Torbjörns Elenskys ”Gränser” i Aftonbladet. ”Elensky är en försiktig optimist. Han poängterar att de extrema uppfattningarna tvingar…
Elensky utmanar – och omfamnar gränserna
”Essä är en genre som i sig utmanar gränser, eftersom den kan flyta mellan reportaget, faktaredovisandet, den personliga historien och…
Demokratins säkerhetsmekanismer är hotade
”Tiderna är oroliga, gränserna för det acceptabla förflyttas dagligen, och demokratins vara eller icke vara är beroende av de goda…
Resor genom tid och rum i sympatisk essä
”När Torbjörn Elensky skriver en bok med den anspråkslösa titeln ”Gränser” anar man att han är något på spåren. Elensky…
SLU – de första trevande stegen
Jan-Olov Johansson skriver om ”SLU – Ett universitet mitt i samhällets utveckling” i sin blogg på Uppsala nya tidning.
Nu är populism högsta mode
Sakine Madon skriver om Folkstyret i rädslans tid: ”Wästberg och Lindvall, som båda har haft ledande poster i den…
”Den här boken ska du helt enkelt läsa”
Folkstyret i rädslans tid är en unik och viktig bok i det att den vänder sig direkt till dig som medborgare och ger dig mycket av den bakgrund du behöver för att kunna navigera politiskt i nutiden. Den här boken ska du helt enkelt läsa.
Enad kamp mot flummig filosofi
”Det märks att boken är skriven av en som är insatt, inte minst på den lätthet med vilken han skriver om ganska komplicerade ting. Så medryckande vetenskapshistoria har jag knappast läst sedan Ray Monks stora Wittgensteinbiografi (1991)”