I Media
”Kom nu Ketchup, så går vi till historien”
Dagens namn är Herbert – som i Felix, som i ketchup, som i kemihistoria. Lundaforskaren Andreas Håkansson, docent i livsmedelsteknik, har skrivit en bok om industrimatens historia. Ett kapitel handlar om ketchup. Häng med på en såsig resa genom seklerna.
Fina fisken – från fabriken
Göran Greider om närodlade drömmar – och en oväntad hyllning till industrimat
Slutreplik: ”Granska hälsoböcker för att skilja vetenskap från spekulation”
En oberoende granskning av populärvetenskaplig litteratur skulle kunna vara till hjälp för både läsare, författare och bokförlag.
Allvarliga fel i många böcker med råd om kost och hälsa
DN Debatt. Många hälsoböcker förespråkar ett stort intag av frukt och grönt vilket är helt i linje med vad den samlade forskningen kommit fram till. Det gör det svårt för läsaren att förstå vad som är korrekt information och vad som helt enkelt är hemmasnickrade hypoteser, skriver artikelförfattarna.
De vill visa att man kan vara civiliserat oense
Existentiell salong: En ny arena där Christer Sturmark och Joel Halldorf på onsdag inleder en ny samtalsserie om tro och mening.
”Man kan vara civiliserat oense”
Under etiketten Existentiell salong, ordnar de två förlagen samtalskvällar under våren med Librisförfattaren Joel Halldorf och Fri tankes förlagschef Christer Sturmark.
”Sverige har ingen förmåga att hantera religiösa frågor”
I SVENSKA DAGBLADET ”’På absolut sämsta sätt’ har Sverige hanterat mottagandet av människor som befinner sig på motsatta sidan av…
”Vetenskapen är inte immun mot sexism”
”Misstolkas forskning om könsskillnader? Ja, hävdar vetenskapsjournalisten och civilingenjören Angela Saini. I boken Underlägsen ifrågasätter hon hur forskningsstudier om biologiska…