Henrik Lagerlund
Henrik Lagerlund är författare och filosof, verksam vid Stockholms universitet.
Böcker
Sans 4/2024
Slavoj Žižek, Annie Jacobsen, Martin J. Sherwin, Kai Bird, Mara van der Lugt, Lotta Knutsson Bråkenhielm, Martin Kragh, Henrik Lagerlund, Björn Wiman, Lars Bergström, Torbjörn Tännsjö, Christer Sturmark
Detaljer
- Inbunden
- 99 sidor
Sans 2/2023
James Watson, Svante Nordin, David Bäckström, Henrik Lagerlund, Bertil Fredholm, Svante Pääbo, Christer Sturmark
Detaljer
- Inbunden
- 99 sidor
- 169x239
Skepticism
Henrik Lagerlund
Detaljer
- Inbunden
- 420 sidor
Matens filosofi
Henrik Lagerlund
Detaljer
- Inbunden
- 266 sidor
Podd
Henrik Lagerlund: Om Matens filosofi
#137
Är det filosofiskt försvarbart att äta kött? Borde vi se upp med genmodifierade grödor? Och vad är egentligen naturligt? Veckans…
Sans Magasin
Varför finns ondska?
Sans nr 4 2020
Varför finns det – vid sidan av fasansfulla naturkatastrofer – även avsiktlig ondska? Och vad gör vi åt att det…
I Media
Martin Lagerholm: Ibland är det sunt att tvivla på sin skepsis
Kan vi förstå något om verkligheten bortom våra egna sinnesintryck? På så vis skulle man kunna formulera skepticismens grundläggande undran….
Här är 5 böcker att hålla koll på
Vi guidar till den mest intressanta litteraturen vecka 32.
Henrik Lagerlunds bok om skepticismen går på djupet
Tvivlet – ett skydd mot tyranni? Johan Wilhelmsson hittar årets mest tankesvindlande läsning i den första heltäckande presentationen av skepticismen.
Bli en konsument i stjärnklass – ta med filosofin till matbutiken
Om Matens filosofi i Nerikes Allehanda.
Henrik Lagerlund: Vad är en ”filosofisk foodie”?
Henrik Lagerlund (@HenrikLagerlund) är professor i teoretisk filosofi vid Stockholms universitet, och aktuell med boken Matens filosofi. Hur du blir…
Mat & etik – bli en filosofisk foodie
Mat påverkar inte bara oss själva, utan även resten av planeten. Om det här skriver Henrik Lagerlund i sin nyutgivna…
Hur kan filosofin användas för att avgöra middagsmenyn?
Hur och vad ska vi äta? Om vi inte bara ska ta in smaken, priset och vad orken räcker till,…
Den ohållbara köttkonsumtionen
Med grillsäsongen inför dörren bjuder OmVärlden in till ett poddsamtal om köttets förödande roll i vår livsmedelsproduktion. Deltar gör professor…
Se möjligheterna med GMO
Användning av GMO inom jordbruket måste ledas av en offentlig debatt och av ny genomtänkt lagstiftning, skriver Henrik Lagerlund, professor…
Filosofera över maten du äter och rädda samtidigt världen
Maten vi äter har en enorm påverkan inte bara på oss själva utan också på andra människor och de val…