Henrik Lagerlund

Henrik Lagerlund är författare och filosof, verksam vid Stockholms universitet.



Böcker

Skepticism
Henrik Lagerlund
Detaljer
- Inbunden

Matens filosofi
Henrik Lagerlund
Detaljer
- Inbunden
- 266 sidor
Podd

Henrik Lagerlund: Om Matens filosofi
#137
Är det filosofiskt försvarbart att äta kött? Borde vi se upp med genmodifierade grödor? Och vad är egentligen naturligt? Veckans…
Sans Magasin
Varför finns ondska?
Sans nr 4 2020
Varför finns det – vid sidan av fasansfulla naturkatastrofer – även avsiktlig ondska? Och vad gör vi åt att det…
I Media
Bli en konsument i stjärnklass – ta med filosofin till matbutiken
Om Matens filosofi i Nerikes Allehanda.
Henrik Lagerlund: Vad är en ”filosofisk foodie”?
Henrik Lagerlund (@HenrikLagerlund) är professor i teoretisk filosofi vid Stockholms universitet, och aktuell med boken Matens filosofi. Hur du blir…
Mat & etik – bli en filosofisk foodie
Mat påverkar inte bara oss själva, utan även resten av planeten. Om det här skriver Henrik Lagerlund i sin nyutgivna…
Hur kan filosofin användas för att avgöra middagsmenyn?
Hur och vad ska vi äta? Om vi inte bara ska ta in smaken, priset och vad orken räcker till,…
Den ohållbara köttkonsumtionen
Med grillsäsongen inför dörren bjuder OmVärlden in till ett poddsamtal om köttets förödande roll i vår livsmedelsproduktion. Deltar gör professor…
Se möjligheterna med GMO
Användning av GMO inom jordbruket måste ledas av en offentlig debatt och av ny genomtänkt lagstiftning, skriver Henrik Lagerlund, professor…
Filosofera över maten du äter och rädda samtidigt världen
Maten vi äter har en enorm påverkan inte bara på oss själva utan också på andra människor och de val…