I Media
”Styvmoderligt behandlat kulturarv”
Av Martin Ragnar i Kemisk tidskrift.
”Till E-numrens och färdigmatens försvar”
Av Jenny Damberg i Svenska Dagbladet.
Etikprofessorns idrottsfilosofiska bokslut
Av Roger Melin i idrottsforum.org
”Skallmätaren som aldrig ifrågasatte vad hans forskning kunde leda till”
Av Eva Ström i Sydsvenskan.
”Kom nu Ketchup, så går vi till historien”
Dagens namn är Herbert – som i Felix, som i ketchup, som i kemihistoria. Lundaforskaren Andreas Håkansson, docent i livsmedelsteknik, har skrivit en bok om industrimatens historia. Ett kapitel handlar om ketchup. Häng med på en såsig resa genom seklerna.
Fina fisken – från fabriken
Göran Greider om närodlade drömmar – och en oväntad hyllning till industrimat
Andreas Håkansson i P4 Extra med Erik Blix
Andreas Håkansson svarar på varför vi ser ned på den massproducerade maten. Håkansson berättar också om sin senaste bok Mat,…
”Sverige har ingen förmåga att hantera religiösa frågor”
I SVENSKA DAGBLADET ”’På absolut sämsta sätt’ har Sverige hanterat mottagandet av människor som befinner sig på motsatta sidan av…
Ett slag för pulversåsen
P1- MORGON: ”I boken ”Mat, myter och maskiner – industrimatens ärorika historia” kan vi läsa om ketchupens ursprung, hur glass kom till och varför vi har strösocker.”
”Vetenskapen är inte immun mot sexism”
”Misstolkas forskning om könsskillnader? Ja, hävdar vetenskapsjournalisten och civilingenjören Angela Saini. I boken Underlägsen ifrågasätter hon hur forskningsstudier om biologiska…