P C Jersild

P C Jersild

Per Christian Jersild är född 1935 och har gett ut över fyrtio böcker, bland dem romanerna Barnens ö, Babels hus, En levande själ och Efter floden. Han är översatt till många språk och har erhållit en rad litterära pris. Bland hans fackböcker märks den Augustnominerade Darwins ofullbordade och Den stökiga psykiatrin. Jersild är sedan 1999 ledamot av Kungl. Vetenskapsakademien.

 

Böcker

Video

Podd

Rätten till sin egen död

#27

I det här avsnittet pratar Christer Sturmark med PC Jersild. PC Jersild är en av Sveriges mest hyllade författare och…

Sans Magasin

»Självbestämmandet är viktigt – och dess gränser.«
P C Jersild

Medicinsk vetenskap skapar nya etiska dilemman.

Sans nr 3 2011

Några av vår tids hetaste idédebatter äger rum vid den medicinska forskningsfronten. Göran Hermerén och P C Jersild har suttit många år i Statens medicinsk-etiska råd med uppgift att hantera djupt kontroversiella frågor som abort, dödshjälp, stamcellsforskning och ”reservdelsbarn”. Här möts de på nytt i ett samtal om etik på liv och död. //Christer Sturmark

Kategorier
  • Etik
  • Vetenskap

I Media

Fallet Per Maritz

P C Jersild skriver i Medicinsk Access om fallet Per Maritz.

Snäv definition av självmord

”Regeringen föreslår att det blir straffbart att uppmana eller att försöka påverka en person att begå självmord. Det måste finnas…

PC Jersilds födelsedag uppmärksammas

Grattis på 80-års dagen PC Jersild önskar vi på förlaget (i efterskott). Några andra som uppmärksammat födelsedagen är UNT som intervjuat jubilaren.

P C Jersild i Vetandets Värld

I boken Den stökiga psykiatrin beskriver PC Jersild kriget mellan piller och psykologi. Här kan du höra honom berätta mer för Vetandets Värld i P1.